mandag 15. februar 2016

Alternative drivstoff vil utkonkurrere tradisjonelt drivstoff.

Danske energimyndigheter la før helge fram en rapport og analyse av energibruk ved transport fram mot 2020, 2035 og 2050.

Den danske energistyrelsen slår fast i energiutredningen at de tradisjonelle drivstoff innen transportsektoren utkonkurreres fram mot 2035 – 2050. De har i modellen sett på all transport, inkludert tog og fly. Særlig for tog ligger det store muligheter, her kan CO2 reduksjon være 100%, ved bruk av biogass vil det faktisk bli et negativt CO2 regnskap.

For persontransport vektlegger de at det er utbygging av infrastruktur som er hindringen for omlegging til mer klimavennlig transport. I Norge ser vi det samme, det har vært og er noe utbygging av ladestasjoner, men mange har ikke tilgang til lading. Og utbygging av hydrogenstasjoner går veldig tregt.

I den danske rapporten legges det vekt på at elbiler og hydrogen biler vil bli billigere enn dagens kjøretøy. Etter deres mening vil det være samfunnsøkonomisk lønnsomt med en omlegging til elektriske og hydrogendreven persontransport, samtidig som det gir en stor reduksjon i CO2 utslipp.

For øvrig transport er reseultatene noe mer usikker. Generelt ser det ut til at biogass og annegenrasjons biodirvstoff faller godt ut, de blir konkuransedyktige på pris og gir kraftig reuseerte CO2 utlsipp. I alle analysene har de lagt et well-to-wheel (WtW) perspektiv til grunn..

Du finner en enkel omtale av rapporten her:
http://www.ens.dk/klima-co2/transport/alternative-drivmidler-transportsektoren

Rapporten finner du har:
http://www.ens.dk/sites/ens.dk/files/dokumenter/side/alternative_drivmidler_-_rapport_3.0_2.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar